• Bart van de Roer

  voorzitter

  Van de Roer (1972) was winnaar van het Prinses Christina Concours, het Steinway Concours en het Tromp Muziek Concours (1996). Hij studeerde bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium. Na zijn studie volgde hij lessen bij onder meer Rudolf Jansen, Menahem Pressler, Peter Frankl, het Vermeer Quartet, Cristina Ortiz en Eugen Indjic. Sinds zijn officiële recitaldebuut in 1997 in het Concertgebouw in Amsterdam, gaf hij recitals in Nederland, België, Duitsland, Tsjechië, Ierland, Zwitserland en de VS. Bart soleerde met o.a. het Residentie Orkest, Het Brabants Orkest, het Janácek Philharmonic Orchestra en het Nationaal Orkest van België. CD’s maakte hij o.a. van de pianoconcerten van Leo Smit en Peter van Onna. In 1996 richtte hij samen met Marc Vossen en Wouter Vossen het Storioni Trio op. Bart doceert piano en kamermuziek aan het Codarts Conservatorium.

  Bart nam in november 2016 het voorzitterschap van EPTA op zich.

 • Liesbeth Eggen

  vice-voorzitter

  Liesbeth Eggen studeerde piano aan het conservatorium van Rotterdam bij Marinus Flipse en Mila Baslawskaja. Zij heeft een grote lespraktijk en is gespecialiseerd in het lesgeven aan jonge kinderen vanaf vier jaar. Daarnaast begeleidt zij regelmatig op concoursen en leerling avonden van collega zangers en blazers. Ook geeft ze regelmatig concerten met o.a. haar dochter, altvioliste Lisa Eggen.

  Sinds 2009 maakt Liesbeth deel uit van de werkgroep graadexamens en is na een aantal jaren coördinator geweest te zijn in Tilburg, tegenwoordig coördinator in Oud-Beijerland. Als landelijk coördinator, een functie die zij deelt met collega Hanneke Maarse, zet zij zich in voor alle werkzaamheden die bij het organiseren van de graadexamens horen. Die werkzaamheden lopen zeer uiteen: van het mede samenstellen van de repertoirelijsten, het ondersteunen van de coördinatoren tot het maken van  de theorie-examens. Haar missie is het voortbestaan van de graadexamens te waarborgen en ervoor te zorgen dat (toekomstige) pianodocenten bij de afdeling graadexamens van de EPTA altijd kennis en inspiratie voor het lesgeven kunnen opdoen.
  Liesbeth is sinds november 2016 vice-voorzitter van EPTA.

  bestuurstaken: dagelijks bestuur, coördinator graadexamens

 • Hetty Floors

  secretaris

  Hetty Floors heeft piano gestudeerd bij Nelleke Geesink in Zwolle. Ook heeft Hetty de opleiding koordirectie van voorheen de SNK in Rotterdam afgerond. Al geruime tijd geeft zij met hart en ziel les in haar privé-praktijk en aan diverse kunstinstellingen zoals De Kubus in Lelystad en tegenwoordig bijna fulltime bij Quintus in Kampen. Jarenlang leidde zij een kinderkoor in Zeist. Voor stichting BUzziNG heeft ze diverse projecten ontwikkeld.

  Hetty Floors maakt sinds 2008 deel uit van het bestuur van EPTA. Voor EPTA wil zij een verbindende rol spelen en zet zij zich in met als doel dat EPTA onmisbaar is en blijft voor pianisten en pianodocerend Nederland. Het kijken over grenzen heen vindt zij hierbij van groot belang.

  bestuurstaken: dagelijks bestuur, secretariaat, coördinator nationaal congres

 • Mariska de Waard

  penningmeester

  In 1997 ben ik afgestudeerd aan de HKU te Utrecht als docerend musicus bij Alwin Bär. Net na de studie heb ik het lesgeven een tijdje kunnen combineren met een parttime baan in het bedrijfsleven. Maar nadat ik een paar keer ben verhuisd heb ik mijn pianopraktijk achter me gelaten en ben ik fulltime in het bedrijfsleven gestapt. Ik heb een deeltijdstudie bedrijfseconomie aan de HES gevolgd en na het afstuderen als financial controller aan de slag gegaan bij Novamedia en de Goededoelenloterijen. Nu ben ik consultant en help ik bedrijven bij het implementeren van financiële software. Muziek heeft altijd nog een speciale plek in mijn leven en toen ik werd benaderd om als penningmeester voor de EPTA aan de slag te gaan leek mij dit de uitgelezen kans om de twee werelden bij elkaar te brengen.

  Verder over mij: ik ben 44 jaar, getrouwd met Jeroen, geen kinderen en woonachtig in de buurt van Zwolle. Ik hou van muziek, lezen, reizen, duiken, skiën, koken, hardlopen/wandelen en sauna.

  Mariska werd in november 2016 benoemd tot penningmeester van EPTA.

  bestuurstaken: dagelijks bestuur, penningmeester, ledenadministratie

 • Tilmar Junius

  Tilmar Junius studeerde jazzpiano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, o.a. bij Rob van Bavel. Les in klassiek piano kreeg hij daar van Albert Brussee. In 1995 studeerde Tilmar met onderscheiding af. Daarna volgde hij nog enige tijd lessen bij componist/pianist Frank Mol. Hij is als uitvoerend musicus en als pedagoog op veel verschillende manieren actief. De kern van al zijn activiteiten is jazz en improvisatie. Tilmar is verbonden aan het ArtEZ Conservatorium van Zwolle (o.a. hoofdvak piano jazz&pop) en is daarnaast nauw betrokken bij educatieve projecten in binnen- en buitenland.

  Tilmar trad in 2011 toe tot het bestuur. “Zowel tijdens mijn studie als er na heb ik vooral veel geleerd van de uitwisseling met mijn medestudenten en collega’s. Daarnaast is er denk ik nog veel te doen op het gebied van jazz-, pop- en improvisatie-educatie. Meer uitwisseling van ideeën en expertise op dit terrein is hierbij heel belangrijk. Dit geldt voor docenten onderling, maar zeker ook met meer klassiek gerichte pianodocenten.”

  bestuurstaken: jazz&pop, improvisatie

 • Olga de Kort – Koulikova

  Olga de Kort-Koulikova werd geboren in Istra (Moskou). Sinds 1998 woont en werkt ze in Nederland. Ze studeerde piano en cultuurwetenschappen in Rusland, journalistiek in Frankrijk en piano, orgel en muziekwetenschap in Nederland. Olga is eigenaar van het muziekbureau {aKKOlade en heeft een privé pianolespraktijk. Ze werkt als freelance musicus en muziekjournaliste, geeft lezingen en concertinleidingen. Olga de Kort is redacteur van Piano Bulletin en secretaris van EDC.

  In oktober 2014 trad zij toe tot het bestuur, waar zij zich onder andere zal gaan bezig houden met het analyseren en beschrijven van beginnersmethoden.
  www.olgadekort.com

  bestuurstaken: coördinator werkgroep beginnersmethoden, secretariaat EPTA Frans Schreuderprijs

 • Christo Lelie

  Christo Lelie is sinds 1983 als pianist werkzaam bij de Rotterdamse Dansacademie van de Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Als kerkorganist is hij werkzaam in Delft. Op beide instrumenten is hij regelmatig als uitvoerend musicus solistisch en als begeleider te beluisteren. Christo is actief als muziekjournalist en publicist, o.a. als muziekrecencent voor dagblad Trouw en als hoofdredacteur van het Tijdschrift van de Franz Liszt Kring.  In 1995 publiceerde hij zijn boek Van Piano tot Forte over de geschiedenis en het gebruik van de vroege piano. Sinds de publicatie van dit boek is Christo een veelgevraagd gastdocent aan conservatoria en geeft hij lezingen over dit onderwerp, tot in Oekraïne toe.

  In 1983 was Christo betrokken bij het nieuw te starten EPTA Bulletin (later Piano Bulletin), waarvan hij eind- en vervolgens  hoofdredacteur werd. Die functie vervult hij tot op heden. Tevens is hij sinds 1985 bestuurslid. Als bestuurslid was Christo niet alleen verantwoordelijk voor het Piano Bulletin, maar werkte hij mee aan het realiseren van vele andere EPTA-projecten, zoals de organisatie van het Internationale EPTA-congres in 1989. Hij is tevens bestuurslid van het EPTA Documentatie Centrum. Vanwege zijn betekenis voor EPTA werd Christo in 2007 benoemd tot erelid.

  bestuurstaak: hoofdredacteur Piano Bulletin

 • Marc Pauwels

  Na zijn pianostudie (Staatsexamens, Conservatorium van Amsterdam en vervolgstudies) specialiseerde Marc Pauwels zich in de pianomethodiek en de historische ontwikkeling. Van 1990 tot 1995 was hij verbonden aan het Muziektheoretisch Opleidingsinstituut Staatsexamens, waar hij algemene en speciale onderwijsleer doceerde. Sinds 1995 is hij hoofdvakdocent piano en docent pianomethodiek en historische ontwikkeling aan de Schumann Akademie.

  Aan het Conservatorium van Amsterdam doceert hij vanaf 2012 eveneens methodiek en historische ontwikkeling. In zijn privépraktijk is het accent geleidelijk verschoven naar de (semi-)professionele pianostudent en de nascholing van docenten. Marc Pauwels trad in 2011 toe tot het bestuur van EPTA.

  ”Als bestuurslid hoop ik onder meer te kunnen bijdragen aan actualisering en verdieping van de onderwijscompetenties van leden die hieraan behoefte hebben. Ik denk daarbij aan het organiseren van studiedagen en nascholingsprojecten on demand.”

  bestuurstaken: werkgroep bij- en nascholing, vernieuwing leergang 

 • Arielle Vernède

  Arielle Vernède studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

  Zij behoorde tot de prijswinnaars van onder andere het Robert Casadesusconcours in Cleveland. Ze won een zilveren Vriendenkrans van de Vereniging Vrienden van het Concertgebouw en het Concertgebouworkest.

  Ze trad regelmatig op met orkest en werkte met dirigenten als Lucas Vis, Heinz Walberg en Kent Nagano.

  Recitals staan centraal in haar muzikale leven. Haar solo cd’s met werk van Debussy, Szymanowski, de Fantasiestücke, de Kreisleriana van Schuman, de Goyescas van Granados en haar meest recente cd van de solo uitvoering van Simeon ten Holts Canto Ostinato werden lovend ontvangen.

  Arielle geeft masterclasses en heeft een kleine privé lespraktijk.

  In november 2016 trad zij toe tot het bestuur van EPTA.